Momentan cei de la PRO TV nu au făcut niciun anunț oficial cu privire la noul sezon MasterChef. Dar un lucru este cert: Gina Pistol, chef Cătălin Scărlătescu și chef Florin Dumitrescu continuă filmările pentru postul din Bulevardul Pache Protopopescu. Nu se știe, însă exact pentru ce.
Gina Pistol a postat un story pe Instagram în care apare alături de cei doi bucătari, dar și alături de chef Iosif Ștefănescu, cel care a fost co-prezentatorul Irinei Fodor la Antena 1 pentru show-ul culinar Chefi fără limite. Interesant este că Sorin Bontea nu face parte din peisaj, iar asta i-a îngrijorat pe fani, iar unii au tras concluzia că acesta a fost înlocuit.
Totuși pe 9 iunie, renumitul bucătar a postat pe pagina lui de Instagram o fotografie cu colegii lui, dar și cu Gina Pistol, iar în spate se afla brand-ul Masterchef, ceea ce înseamnă că va continua colaborarea cu PRO TV.
Va fi interesant de aflat ce va face chef Iosif Ștefănescu alături de ei. În prezent acesta semnează toate meniurile restaurantului Osho din București.
Iosif Ștefănescu s-a născut pe 15 mai și a devenit unul dintre cei mai renumiți bucătari din România. În anul 1994 a început să lucreze în bucătărie, la Hotelul Sofitei din București. Chef Iosif Ștefănescu l-a avut ca mentor pe celebrul Jean-Luc Bagueneau, de la care a învățat foarte multe.
A lucrat la Hotelul Mariott din Munchen și a fost bucătar ani de zile pe vase de croazieră. Iosif Ștefănescu a revenit în țară și s-a angajat ca bucătar la Hotelul Radisson din Capitală și i-a avut colegi pe Doru Pastramă, Sorin Bontea și Cristian Oprea.
Notorietatea lui a crescut mult în perioada în care a prezentat Chefi fără limite alături de Irina Fodor.
„Am cea mai frumoasă misiune care putea fi inventată pe pământul ăsta. Ne plimbăm, mâncăm, mai bem un pahar cu vin și ne dăm cu părerea cu și despre mâncare. Luăm toate insulele la rând, fiecare locație în parte, mergem pe la fermieri, pe la gospodine, pe la restaurante, pe la taverne ascunse de ochii lumii, pe la restaurante locale unde calcă doar localnicii și încercăm să identificăm ingrediente noi și rețete noi și, nu în ultimul rând, să ne îmbogățim cunoștințele!
Pentru că noi, în toată viața noastră de bucătari, tot timpul învățăm ceva. Nu există niciodată să spui că este suficient. În această minunată experiență pe care am trăit-o am întâlnit atât de multe ingrediente, atât de multe rețete atipice încât m-am lăsat convins să repet experiența asta cât de curând. Cred că e cea mai frumoasă meserie din lume”, declara Iosif Stefanescu.