Atenție clienți ai Raiffeisen Bank, BCR sau CEC Bank! Verificați-vă conturile! Avertisment de ultimă oră de la oficiali

30 ian. 2023
Atenție clienți ai Raiffeisen Bank, BCR sau CEC Bank! Verificați-vă conturile! Avertisment de ultimă oră de la oficiali

Dacă ai cont la Raiffeisen Bank, BCR, ori CEC Bank, ar fi bine să știi ce se întâmplă pe piața financiară din România. Ionuț Dumitru de la Raiffeisen Bank a făcut câteva dezvăluiri.

Specialistul de la Raiffeisen Bank spune că România nu mai este o țară săracă, când vine vorba de cifre, având în vedere partea economică. Totuși, ar fi bine să luăm în calcul mai multe scenarii.

Ionuț Dumitru spune că România România are riscuri la adresa stabilității financiare dinspre deficitul bugetar și cel de cont curent, ”hrănit de primul, și plătește dobânzi mai mari (cele mai mari din UE) decât sugerează dimensiunea economiei”.

Ce mai trebuie să știe românii care au credite la Raiffeisen Bank, BCR, ori CEC Bank? Că riscul valutar există și poate fi vorba de dezechilibre destul de mari, avertizează reprezentantul Raiffeisen Bank.

”Riscul valutar, deși aparent pentru unii nu există, că ai stabilitatea cursului de schimb, când ai dezechilibre mari, nu poți să ai stabilitatea cursului de schimb la nesfârșit”, a spus acesta, potrivit profit.ro.

Ce trebuie să știe românii care au credite la Raiffeisen Bank, BCR, sau CEC Bank

Mai mult de atât, el a vorbit și despre sectorul bancar din România, care este principalul finanțator al statului din piața internă. În ciuda acestui lucru însă, acest sector a ajuns să aibă cea mai mare pondere a titlurilor de stat în total active din UE.

Ionuț Dumitru reamintește faptul că sectorul financiar românesc nu vizează doar creditele. Acesta  include și firmele de asigurări, fondurile de pensii și de acțiuni și altele, este de cinci ori mai mic decât media UE.

”Mai este posibilă expansiunea datoriei publice, la nivelul actual de dezvoltare al piețelor locale? Răspunsul după mine e clar nu. Pe măsură ce se dezvoltă sectorul financiar și ai o adâncime, și capacitatea de absorbție crește. Dimensiunea sectorului financiar din România este mult mai mică decât mediile europene”, arată Dumitru.