Banca Transilvania este în prezent cea mai mare bancă din România. Are peste 3,9 milioane de conturi active, iar planul conducerii este de a se dezvolta și mai mult. Odată cu poziția de lider vin și riscurile cibernetice, în sensul în care hackerii atacă puternic pentru a sparge conturile și a încasa banii clienților.
Banca Transilvania dă asigurări că lucrurile sunt sub control și că permanent sistemul este actualizat pentru a face față infractorilor. Cardurile emise de bancă sunt așadar protejate, dar trebuie să fiți atenți la mai multe aspecte.
Banca Transilvania lansează un avertisment de ultimă oră pentru clienții săi. Există numeroase metode prin care poți să pierzi banii din cont fără ca măcar să știi.
Tocmai din acest motiv, reprezentanții băncii au emis un ghid pentru ca toți clienții să evite astfel de pericole. Iar cei care au conturi la alte bănci precum CEC Bank ori ING Bank ar putea și ei să țină cont de el.
În primul rând, dacă primești un mesaj, ori vezi o reclamă care îți spune că poți să câștigi bani, sau poți să câștigi un premiu scump, cel mai probabil e vorba de o fraudă.
De asemenea și câștigurile rapide din investiții, în care apare numele băncii nu sunt altceva decât o încercare a atacatorilor de a prelua datele personale ale utilizatorilor.
Tocmai din acest motiv, Banca Transilvania le cere tuturor clienților care văd astfel de mesaje și reclame să le raporteze, în primul rând pe conturile de socializare și să anunțe reprezentanții cu privire la existența lor.
”Reclamele care promit câștiguri rapide din investiții nu sunt reclame generate de BT. Raportează reclamele și anunță-ne atunci când le vezi”, se arată în mesajul celor de la Banca Transilvania.
Sursa citată le oferă clienților și trei exemple de fraudă, extrem de frecvente, de care trebuie să se ferească. Cele mai des întâlnite sunt următoarele:
”Ți se promite un câștig rapid
Linkul este unul greu de descifrat ( nu îl accesa)
Ți se cer date personale ( nume, prenume, umăr de telefon, chiar datele contului/cardului)”, arată reprezentații de la Banca Trasnilvania.