METEO. Vremea s-a răcit în România încă de la finalul săptămânii trecute, iar prin mai toată țara avem ninsori, ploi, dar și temperaturi scăzute, față de cele de acum o săptămână.
Ce se întâmplă mai departe? Meteorologii de la ANM anunță că temperaturile cresc pentru puțin timp, iar mai apoi, gerul, ninsorile, dar și alte fenomene meteorologice extreme devin în forță.
Spre exemplu, în Dobrogea și Bărăgan se anunță ninsori slabe, lapoviță, dar și polei. Temperaturile însă ajung la 4 grade, deci este ceva mai cald decât în weekend.
Același lucru se întâmplă și în sudul Moldovei, dar și în nordul Munteniei, unde maximele vor fi de 4 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade.
Cei din nordul Transilvaniei și din Maramureș nu pot spune același lucru pentru că aici avem o vreme destul de închisă, dar și un vânt puternic în următoarele zile.
Temperaturile sunt într-adevăr ceva mai mari, spun meteorologii de la ANM, maximele fiind în unele zone de până la 5-6 grade, însă acestea vor începe să scadă treptat.
Cea mai caldă zonă din țară este Oltenia, unde maximele ajung la 8 grade. Chiar și așa, vântul va sufla puternic, iar vremea va fi destul de haotică.
Și în București vremea se încălzește la mijlocul săptămânii, maximele fiind de 6 grade, însă mai apoi, temperaturile scad brusc și ajung la -6 grade spre finalul săptămânii.
Unde ninge și ce fenomene meteorologice ne așteaptă? La munte va fi cel mai frig, iar ninsorile vor fi prezente în marea majoritate a masivelor.
Cel mai mult va ninge însă în Carpații Meridionali, unde va fi și viscol. Ninsorile continuă până la finalul săptămânii, inclusiv joi și vineri, anunță meteorologii de la ANM, așa că dacă vreți să vă bucurați de o iarnă ca în povești, puteți merge în aceste zone.