În pandemie, Netflix a cunoscut o ascensiune fulminantă, crescându-și enorm numărul de abonați. În ultima perioadă, însă lucrurile au luat-o pe un trend ascendent, iar conducerea companiei a căutat soluții pentru a reuși să mențină acțiunile la un nivel decent. Stratagia pe care au anunțat-o și pe care se gândesc să o aplice se bazează pe calitate și nu pe cantitate.
Mai exact, cei de la Netflix doresc să facă mai puține filme, dar mai bune. De asemenea, au scăzut prețul abonamentului basic la doar 5 euro, în speranța că oamenii își vor face mai multe conturi și nu le vor mai împărți.
Netflix s-a confruntat în ultimele luni cu critice legate de calitatea filmelor. Sunt foarte puține producții de calitate, însă există una care nu trebuie ratată. Pe 10 martie a apărut filmul LUTHER, care este de departe cel mai bun film de pe platformă în momentul de față. Cu multe scene geniale, pelicula psihologică oferă multe lecții de viață, explorând mintea umană.
În Luther: Apus de soare, o continuare epică sub formă de lungmetraj a serialului premiat, un îngrozitor criminal în serie terorizează Londra în timp ce genialul detectiv John Luther (Idris Elba), acum căzut în dizgrație, se află în spatele gratiilor. Urmărit de eșecul încercării de a-l prinde pe psihopatul cibernetic care îl tot provoacă, Luther decide să evadeze din închisoare pentru a-și încheia misiunea cu orice preț. Filmul îi mai are în distribuție pe Cynthia Erivo, Andy Serkis și Dermot Crowley, care revine în rolul lui Martin Schenk.
Regizat de Jamie Payne, cu un scenariu scris de creatorul Neil Cross, noul film se bazează pe seria de succes de la BBC (disponibilă pe HBO Max) și o reimaginează, aruncându-i pe Luther și pe colegii săi într-un joc mai mare și mai îndrăzneț. „Am vrut să amplific ceea ce am făcut cu serialul de televiziune”, a declarat Elba pentru Netflix despre revenirea la rolul pe care l-a interpretat de-a lungul a cinci sezoane pentru un film de sine stătător, plin de acțiune.