Se apropie vara cu pași repezi și perioada în care trebuie să ne punem costumele de baie și să ne bucurăm de mare, soare sau piscine. Doar că pandemia și-a pus amprenta pe forma multora dintre noi, așa că din ce în ce mai multe persoane au început deja dietele. Și totuși nu înfometarea este soluția.
Medicul diabetlog Laura Ene a explicat într-o intervenția la Digi24 că nimeni nu se îngrașă dacă mănâncă mâncare de calitate și renunță la cei mai mari dușmani ai siluetei: sucurile cu zahăr și ronțăitul între mese. Aceasts susține că nu combinațiile alimentare trebuie evitate, ci pur și simplu renunțarea la cei doi factori nocivi.
„Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mânca mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit – un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mai mișcăm”, a spus renumitul medic la Digi24.
Laura Ene a mai dărmat un mit și când vine vorba de pâine. Aceasta a explicat că renunțarea la acest produs nu ajută la nimic, așa cum nici numeroasele restricții alimentare nu vor duce la un slăbit sănătos, care să se mențină pe termen lung. Mai ales când vine vorba despre copii, medicul avertizează că aceștia trebuie să mănânce din toate pentru a se dezvolta armonios.
Mulți renunță la combinații carne cu cartofi, în schimb aleg să consume o felie de pizza, care de fapt reprezintă o bombă calorică pentru organism. Când vine vorba despre pâine, cel mai bine este ca aceasta să se consume dimineața. De altfel, micul dejun trebuie să fie unul sățios, care să ne dea energie pentru prima parte a zilei.
„Pâine este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de brânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt. Acele cereale puse în iaurt sau în lapte, pe repede-înainte, sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și din punctul meu de vedere nu sunt cele mai bune pentru copii”, a mai spus doctor Laura Ene.
Aceasta a mai subliniat și faptul că este foarte important ca atunci când ne așezăm la masă să lăsăm cititul și orice altceva și să mestecăm lent, pentru a da timp creierului să înțeleagă ce se întâmplă. Practic trebuie să fie transmisă senzația de sațietate, altfel niciodată nu vom fi sătui și vom dori să mai mâncăm încă o porție.