Cea mai delicioasă negresă din lume. Rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este ingredientul secret

03 feb. 2023
Cea mai delicioasă negresă din lume. Rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este ingredientul secret

Negresa este unul dintre deserturile care se prepară extrem de repede și bonus este și extrem de delicios. Există rețete de post pentru ea, dar și rețete tradiționale, precum cea a lui Sorin Bontea.

Chef Sorin Bontea știe cum să prepare o negresă și are și un mare secret când vine vorba de ingrediente. Astfel, dacă vrei să prepari rețeta pentru negrese, mai bine o alegi pe a juratului de la Chefi la Cuțite.

Atenție la ciocolata neagră pe care o alegi, pentru că ea va face diferența. De asemenea, ai grijă să nu te grăbești atunci când prepari negresa, astfel încât să ai un preparat delicios, realizat atent.

Pentru a prepara rețeta de negresă a lui chef Sorin Bontea ai nevoie de următoarele ingrediente:

Rețeta lui chef Sorin Bontea pentru negresă

  • 150 grame zahăr brun
  • 300 grame zahăr alb
  • 400 grame ciocolată neagră
  • 200 grame unt
  • 200 grame făină
  • 50 de grame cacao
  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • esenţă sau extract de vanilie / rom

După ce ai bifat toate ingredientele de pe listă, te poți apuca de treabă. Prima oară topești ciocolata, la bain-marie, apoi adaugi untul până când  acesta se topește.

Când această compoziție este gata, o lași la răcit la temperatura camerei și te apuci de prepararea prăjiturii. Pune prima oară zahărul alb șic el prun într-un bol, iar mai apoi adaugă ouăle, însă pe rând.

Totul se amestecă bine până când zahărul este topit, iar compoziția este una cremoasă. Adăugăm și praful de sare alături de vanilie, sau esența de rom, în funcție de preferințele pe care le ai.

Făina o vom cerne treptat peste compoziția cu zahăr și ouă, iar ciocolata topită și răcită o vom pune deasupra compoziției, care la rândul ei va sta într-o tavă pe o hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și punem negresa la copt pentru 30 de minute. Rețeta lui chef Sorin Bontea va fi gata atunci când prăjitura crapă deasupra.

Atunci se scoate din cuptor și se lasă la răcit, iar de abia apoi ne putem bucura de ea, alături de puțină frișcă, după preferințe.