Cele mai bune chifteluțe de post: chifteluțe din fasole, în stil mănăstiresc. Rețeta este simplă și delicioasă

08 apr. 2022
Cele mai bune chifteluțe de post: chifteluțe din fasole, în stil mănăstiresc. Rețeta este simplă și delicioasă

Chifteluțele de post sunt perfecte în această perioadă, mai ales dacă se întâmplă să râvnim la preparatele pe care nu avem voie să le mâncăm. Cu toate acestea, putem înlocui carnea cu legume și ne putem bucura de gustul delicios al preparatelor.

Mai este puțin până când ne putem înfrupta din nou din preparatele cu carne, însă ca acest timp să treacă mai repede putem prepara chifteluțe din fasole, care sunt la fel de delicioase ca cele normale.

Fiind o rețetă extrem de simplă, nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente, majoritatea sunt deja prezente în orice bucătărie românească.

Așadar, vom avea nevoie de:

  • o cană de orez
  • două cepe
  • o cană de ulei
  • două-trei felii de franzelă
  • două căni de fasole boabe
  • un morcov
  • cinci-șase căței de usturoi
  • un păstârnac
  • o legătură de mărar
  • două frunze de dafin
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 gr de făină
  • sare
  • cimbru

Cum prepari cele mai bune chifteluțe din fasole

Acum că avem pregătite toate ingredientele necesare, este timpul să punem la fiert fasolea, așa cum o gătim de obicei. După ce schimbăm prima apă, tăiem păstârnacul, morcovul și ceapa și le adăugăm lângă fasole. Acum, adăugăm cele două frunze de dafin și punem sare după gust.

După ce fasolea a fost fiartă destul, scurgem apa și ne îndreptăm atenția către feliile de pâine. Într-un bol separat punem pâinea, cimbrul, usturoiul pisat, mărarul și pătrunjelul tocat.

Ulterior, amestecăm foarte bine compoziția și o dăm prim mașina de tocat. După formă chifteluțele, le dăm prin făină și le prăjim în ulei încins.

Zeama rămasă de la fasole poate fi folosită pentru prepararea unei garnituri de orez.