Mihaela Bilic este cel mai popular medic nutriționist din România la ora actuală. De la începutul lunii septembrie, aceasta apare aproape zilnic la PRO TV și vine cu sfaturi foarte importante pentru toți cei care o urmăresc. Ea a înlocuit-o pe Oana Cuzino, care a întrerupt colaborarea cu postul de televiziune după aproape 20 de ani.
Mihaela Bilic a explic românilor cum trebuie să consume pastele, orezul și cartofii ca să ajute la slăbit și să aibă efect prebiotic. În general, cele trei alimente sunt interzise în diete de cei mai mulți nutriționiști și asta pentru că mai toți specialiștii spun că îngrașă.
Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Cartoful din salata orientală, deci cartoful consumat RECE, orezul de la sushi, care este tot RECE și pastele care se folosec pentru salatele tipic italienești au efect prebiotic și pot fi folosite cu succes în diete. În plus și banana verde are același efect.
Deci dacă vom consuma cele trei alimente în maniera descrisă mai sus, ne vor ajuta la slăbit și nu vor constitui dușmani ai siluetei, potrivit indicațiilor medicului Mihaela Bilic.
„Pastele fierte al dente ingrasa mai putin decat painea sau orezul! Daca mancati o portie medie si nu puneti peste ele mult ulei (fie el si de masline) sau multa branza, puteti obtine un fel de mancare satios si dietetic. Iar parmezanul ras e condimentul ideal cand vine vorba de calciu din belsug. În plus, carbohidratii lenti, asa cum sunt pastele, cerealele sau cartofii se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin.
De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios. Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!”, a spus Mihaela Bilic.