De ce este bine să bei ceai de ghimbir în fiecare zi. Medicii spun totuși să-l consumi cu atenție dacă ai aceste afecțiuni

19 sept. 2021
De ce este bine să bei ceai de ghimbir în fiecare zi. Medicii spun totuși să-l consumi cu atenție dacă ai aceste afecțiuni
Foto: pixabay.com

Ceaiul de ghimbir poate face minuni pentru organism, însă trebuie consumat cu precauție. Mai exact, în primul rând trebuie să vă asigurați că ați procurat un produs natural și nu unul plin de chimicale. Apoi trebuie mare grijă la cantitate. Medicii spun că nu este bine să bem mai mult de o ceașcă, maxim două pe zi, pentru a evita problemele digestive.

Ceaiul de ghimbir ajută foarte mult la întărirea imunității. Numeroase studii au arătat că aduce numeroase beneficii când vine vorba despre sănătate organismului. Ajută și în curele de slăbire pentru că poate intensifica metabolismul.

Dar atenție mare dacă aveți gastrită sau probleme cu stomacul în general. Vă poate provoca o criză de acest tip, mai ales dacă-l consumați în exces. Altfel el ajută atunci când aveți greață sau când aveți crampe abdominale sau provocate de menstruație.

Sunt multe suplimente pe piață pe bază de ghimbir care sunt recomandate pentru întărirea imunității sau ca anti-vomitiv. Atenție mare la cantitate. Cel mai bine este  să nu le luați fără recomandarea medicului.

Beneficiile mai puțin știute ale ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir se recomandă de către toți medicii atunci când aveți o răceală mai mult sau mai puțin puternică. Această plantă ajută la stimularea funcției digestiv și la prevenirea infecțiilor orale și nu numai.

Dacă este consumat zilnic, în cantități mici, o ceașcă, două pe zi, ceaiul de ghimbir poate ajuta tractul digestiv. Elimină balonarea și este potrivit și în caz indigestie. De asemenea, proprietățile sale antiinflamatori relaxează mușchii stomacului, iar în acest mod, sistemul digestiv procesează hrana în condiții optime. El accelerează și metabolismul în același timp.

Rădăcina de ghimbir este utilizată în prevenția infecțiilor orale, mai exact această poate opri dezvoltarea bacteriilor care pot provoca boli gingivale grave.

Ghimbirul funcționează și ca un puternic un antioxidant și energizant. Acesta susține funcția cognitivă în procesul de îmbătrânire și de asemenea, contribuie și la îmbunăătățirea memoriei, dar și a timpului de reacție. Mai mulți specialiști sunt de părere că ghimbirul are același efect ca și cafeaua.

Ghimbirul este intens folosit și în industra cosmetică. Are efecte pozitive atât pentru păr cât și pentru piele, având un efect de regenerare, așa că o cană de ceai de ghimbir consumată în fiecare zi poate face minuni.

Cei care au probleme cu colesterolul pot încerca și ei ceaiul de ghimbir. Studiile au demonstrat că ghimbirul poate scădea inclusiv tensiunea arterială și poate stimula circulația sângelui în corp, împiedicând astfel formarea cheagurilor de sânge.

Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir și care sunt contraindicațiile lui

Este și foarte simplu de preparat. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 200 ml de apă și să adaugi un plic de ceai de ghimbir, sau ghimbir plantă. Se lasă la infuzat 7 minute, după care se poate consuma alături de o linguriță de miere sau lămâie. O cană pe zi este suficientă.

Există și o serie de contraindicații ale ceaiului de ghimbir. Astfel, cei care suferă de o afecțiune cronică, sau femeile însărcinate, au nevoie de sfatul medicului înainte de a consuma acest tip de ceai.

Nu există însă suficiente studii care să ateste efectul său, însă în perioada alăptării se recomandă evitarea consumului de ceai de ghimibir. Același lucru este valabil și în cazul copiilor.

Un alt lucru la care trebuie să fii atent este cantiatatea. Nu trebuie consumate mai mult de două căni de ceai de ghimbir pe zi, așa că mare atenție la acest aspect.