Ceaiul este o băutură extrem de sănătoasă, aromată și de asemenea, în perioada virozelor ne este de mare ajutor. Chiar și așa, sunt câteva reguli de care trebuie să ținem cont cânt vine vorba de el.
Poate că nu știai, dar ceaiul nu se combină cu anumite alimente, ori ingrediente. În caz contrar, efectul pe care îl are s-ar putea să nu fie cel așteptat și să nu înțelegem motivele.
Mulți dintre noi preferă să bea de dimineață un ceai cald cu niște lămâie. Într-adevăr, lămâia este bogată în vitamina C, are nenumărate beneficii pentru organism și este esențială când vine vorba de lupta contra cu kilogramele în plus.
În combinația cu ceaiul însă, lămâia nu mai are aceleași efecte, ci din contră, ne poate face mai mult rău decât credem. Atunci când este combinată cu frunzele de ceai, lămâie poate crea o aciditate ridicată, eructații, dar și reflux acid.
Astfel, specialiștii ne recomandă să nu consumăm în niciun caz ceai cu lămâie de dimineață, iar asta e valabil în special pentru cei care sunt predispuși la aciditate.
Ceaiul nu se combină nici cu alimente bogate în fier, precum linte ori cereale. Frunzele ceaiului împiedică absorbția fierului în organism, așa că practic nu ne bucurăm de beneficiilor lor pe măsură.
Dacă vrei să consumi o înghețată, asigură-te că faci acest lucru la câteva ore bune după ce ai băut un ceai, pentru că efectul va fi unul deloc plăcut.
Specialiștii spun că ceaiul, care este fierbinte, alături de înghețată, care este rece, ne poate perturba extrem de mult procesul de digestie, provocând chiar și greață și amețeli în cele mai rele cazuri.
Indicat ar fi să mâncăm o înghețată după cel puțin o oră de când am băut cana de ceai.
Ceaiul nu se combină nici cu nuci, alune prăjite, sau fistic. Ele nu se combină nici cu lapte, așa că mai bine savurăm o ceașcă de ceai simplă de câte ori simțim nevoia pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile plantelor.