Un mit a fost spulberat. Câți pași trebuie să faci zilnic de fapt dacă vrei să slăbești. Studiile arată clar

18 ian. 2023
Un mit a fost spulberat. Câți pași trebuie să faci zilnic de fapt dacă vrei să slăbești. Studiile arată clar

Preferi mersul pe jos pentru a pierde în greutate? Un studiu dezvăluie exact câți pași ar trebui să faci pentru a-ți îndeplini obiectivul.

Așadar, câți pași ar trebui să faci zilnic dacă vrei să slăbești? 8.600 este numărul magic, potrivit unor cercetări recente.

Un studiu realizat de National Institutes of Health din SUA a urmărit peste 6.000 de pacienți timp de patru ani, iar rezultatele au arătat că mersul pe jos cu cel puțin 8.600 de pași pe zi ajută la prevenirea creșterii în greutate la adulți.

Datele arată că adulții au tendința de a se îngrășa progresiv până la vârsta mijlocie – iar în fiecare an o persoană obișnuită ia în greutate între unu și două kilograme. Deși acest număr pare mic, el se poate acumula și poate duce la obezitate în timp.

Studiul a luat în considerare, de asemenea, stilul de viață, dieta și obiceiurile de somn.

Participanții au primit dispozitive de urmărire a activității, pe care le-au purtat timp de cel puțin 10 ore pe zi. Aceste informații au fost analizate de cercetători pe parcursul mai multor ani.

Acesta a constatat că cei care se uitau la televizor timp de cinci sau mai multe ore pe zi și dormeau mai puțin de șase ore pe noapte aveau de obicei mai multe șanse de a fi supraponderali.

Iar cei care au avut o alimentație sănătoasă – o dietă bogată în fibre și săracă în grăsimi – au fost statistic mai puțin predispuși să ia în greutate și mai predispuși la o scădere a circumferinței taliei atunci când au fost combinați cu cei 8.600 de pași.

Studiul a arătat că riscul de apariție a hipertensiunii arteriale și a diabetului s-a stabilizat, de asemenea, după 8.000-9.000 de pași – ceea ce înseamnă că mersul pe jos are mari beneficii pentru prevenirea bolilor și afecțiunilor cronice.

Studiul care arată câți pași ar trebui să faci zilnic și ce beneficii au aceștia

Pașii mai mari pot scădea glicemia și rezistența la insulină, reducând riscul de apariție a diabetului, apneei de somn, hipertensiunii arteriale, diabetului și depresiei.

Se știe că apneea de somn și refluxul acid răspund bine la pierderea în greutate, care poate reduce presiunea asupra gâtului și a stomacului. Iar exercițiile fizice sunt, bineînțeles, bine cunoscute ca fiind un excelent stimulent al dispoziției și un tratament pentru depresie.

Cercetarea confirmă beneficiile descoperite în studiile anterioare, unele sugerând chiar că viteza cu care mergeți pe jos este la fel de importantă pentru sănătatea dumneavoastră ca și numărul mare de pași pe zi.

Nu sunteți sigur câți pași faceți pe zi? Există o mulțime de dispozitive de urmărire a activității pe piață care vă pot ajuta.

Cea mai importantă parte a urmăririi pașilor este să fii amabil cu tine însuți. Vor fi zile în care nu vă veți atinge obiectivul și zile în care îl veți depăși.

Încercarea de a ajunge la 8.600 de pași poate fi o cifră bună de atins, dar dacă nu reușiți în mod constant să faceți acest lucru, încercați să vă reevaluați obiectivul. Toate mișcările se adună și, după cum arată cercetările, cu cât mai mulți pași, cu atât mai bine.